tiistai 13. tammikuuta 2015

lippapipo aikuisella

Oon tehnyt paljon lippapipoja pojille. Oikeastaan olen tehnyt viimeisen vuoden vain lipallisia päähineitä.  Lippahattuja meiltä löytyy jokaiseen vuodenaikaan. Lippahattuja eri variaatioilla. Tupsuilla ja ilman. Farkusta, trikoosta, froteesta, puuvillasta ja villasta.

Äidiltä ei tosin löydy yhtään lippahattua.
Ajattelin, että ehkä se on liian lapsellinen aikuiselle. Kangasta en sentään valinnut poikien pinosta.

Lippapipoon käytin harmaata ja mustaa villaista kangasta, jota oli jäänyt lojumaan tilkkulaatikkoon. Vuoreksi laitoin jämä trikoota.Lippapipon tekeminen on helppoa.
Tarvitset suorakulmanmuotoisen kaitaleen kangasta, joka on leveydeltään hieman lyhyempi kuin päänympäryksesi. Lisäksi tarvitset ympyränmuotoisen kappaleen sekä lippakappaleen.

Lippapipon kokoaminen aloitetaan ompelemalla suorakaitaleen toinen pitkä sivu kiinni ympyrään. Sitten ommellaan kaitale ympyräksi. Lippaa varten tarvitset hieman tukikangasta. Ompele lippa kiinni pipoon. Toista sama alusta trikoisella vuorikankaalla, mutta jätä kääntöaukko.
Ompele vuorikangas ja päällikangas toisiinsa oikeat puolet vastakkain pipon alareunasta. Käännä pipo oikein päin kääntöaukon kautta. Tikkaa kääntöaukko kiinni. Lisää tupsu. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit on tervetulleita ! :)