lauantai 10. tammikuuta 2015

Pieniä muutoksia sisustukseen

Meidän kodissa keittiö ja olohuone on yhtä suurta tilaa. Juuri tämä tila on meidän kodin paras paikka! Rakastan sisustamisessa isoja avaria tiloja.
Voisin kuvitella asuvani asunnossa, jossa olisi mahdollisimman vähän väliseiniä. Lahdessa oli kerran myynnissä ihana vanhaan tehtaaseen tehty loft- tyyppinen asunto ja se kyllä hurmasi mut täysin !
Juuri tämän avara keittiö-olohuone mahdollistaa sen, ettei emännän tarvitse juhlissakaan häärätä yksinään vaan voi samalla seurustella vieraiden kanssa.

Tällä kertaa siis jotain muuta kuin tekstiä ompelusta. Tämä johtuu niinkin pienestä asiasta kuin ihanasta keltaisesta tuolista, jonka löysin Patinasta eilen.
 Keltainen sopii myös hyvin kevääseen ja kevätfiilistelyyn. Meillä näet kevään odotus  alkaa heti joulun jälkeen. Talvi on ihan kiva jouluun asti, mutta sitten se saisi jo todella olla ohi !


 

Kuvatessani kotimme kivoja juttuja huomasin kuvaavani kierrätettyjä tai itsetehtyjä tavaroita. Mihin on hävinnyt ne mieheni keräämät arvotaulut tai design huonekalut? Hmm.. oon tainnut siirtää ne varastoon (eli ompeluhuoneeni nurkkaan tai lasten vaatekaappiin).  Iso tuplakupla möllöttää vielä olohuoneen nurkassa ja itsetehdyn taulun vierässä on joku "tunnettu".  Tämä "tunnettu" tosin sai iskun kun sukulainen kysyi onko sekin esikoisen ja mun taiteilema ;D
Tuplakuplan tuomasta valosta taas pidän niin kovasti että se saa vielä olla olohuoneessa vaikka se onkin jotenkin kulunut juttu jo.
Ennen jaksoin innostua design tavaroista ja huonekaluista. Nyt innostus niihin on jotenkin lopahtanut.


Nuo söpöt pahviset eläinhahmot löysin lahtelaisesta Puodista, joka myy ihania vintagevaatteita, kukkia ja suomalaista käsityötä. Vaihdoin sen "tunnetun" taulun viereen nyt mustavalkoisen taulun, jonka lause "sinun arkesi on jonkun lapsuus"  kolahti itseeni voimakkaasti. Lause tuli vastaan Facebookissa ja jokin siinä kolahti.Tuntuu, että elää arkea ja mielessä on aina jokin tapahtuma (pienikin edes). 

Oikeasti se arki on juuri se, mikä tekee elämän. Haluan yrittää antaa pojille lapsuuden, jota heidän on mukava muistella. Sen ei tarvitse olla ikuista Hoplopia ja uusia leluja vaan sitä ihan tavallista rauhallista arkea. Kun miettii omaa lapsuuttaan muistan sen, kuinka iskä vei uittamaan kaarnalaivoja ja äiti oli leiponut pullaa kun tulin koulusta. Jotain sellaista haluan antaa omillekin pojille.


Ihanaa viikonloppua !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit on tervetulleita ! :)