sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Halloween

Meillä juhlittiin Halloweenia eilen kahteen otteeseen. Ensin oli "etkot" meillä, eli lasten Halloween juhlat ja sitten ystävän luona jatkettiin aikuisten kesken.

Tykkään järjestää juhlia ja leipoa, joten Halloween kemuista on varmaankin tulossa perinne meidän perheessä.
Pojat luonnollisesti on aivan innoissaan naamiasasuista. Esikoinen pukeutui siksi valkoiseksi robotiksi (?) Star Warsista. Nuoremman puku vaihtui jo kertaalleen, ensin valittiin batman naamio, mutta se nyt ei pysynyt kasvoilla hetkeäkään :D
Kuopuksen kohdalla piti siis olla asu, jossa ei ole päähinettä, OSTIN (siis kyllä ostin ja rikoin ostolakkoa ;)) luuranko puvun. Vetoan nyt siihen perinteiseen äitien selitykseen eli kiireeseen ;) Vaatteiden ostolakko jatkuu siis edelleen.

Tarjoiluna oli pitsaa ja herkkuina sitruuna-marenkikakku ja mokkapaloja. Marenkikakku oli omalla ohjeella tehty.

Lasten Halloween juhlien jälkeen siirryimme miehen kanssa suoraan ystäväni upeisiin juhliin. Hän oli todella panostanut rekvisiittaan ja juhlissa oli paljon kivoja yksityiskohtia.
Aikuisten juhliin tein chili-suklaajuustokakun. Chilikakku oli Hannah Milesin Juustokakut - kirjasta, jossa on paaaaljon ihania ja toimivia ohjeita!





Sitruuna-marenkikakku:

Pohja:
400 g digestive keksejä
voita

Täyte:
4rkl lemon curd
5 liivatelehteä
3 dl vispikerma
200 g tuorejuusto
1, 2 dl sokeria
2 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Kuorrute:
1,8dl sokeria
0,6 dl vaalea siirappi
3 munanvalkuaista

Hienonna keksit ja lisää voi. Vuoraa irtopohjavuoan reunat ja pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan reunille ja pohjalle. Sivele pohjan päälle lemoncurd.

Laita liivatelehdet kylmään veteen liukenemaan.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja sitruunan raastettu kuori.
Kuumenna 2rkl sitruunamehua kiehuvaksi ja sekoita sinne liivatelehdet. Lisää liuenneet liivatelehdet ja loppu sitruunamehu tuorejuustoseokseen. Sekoita varovasti tuorejuustoseos ja kerma.

Kuorrutetta varten lämmitä kattilassa 4 rkl vettä, siirappi ja sokeri. Sekoittele kunnes sokeri on sulanut ja lämmitä sitten seos kiehuvaksi.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita siirappiseos ohuena vanana valkuaisten joukkoon ja sekoita kunnes vaahto on jäähtynyttä ja kiiltävää (menee useita minuutteja).

Pursota marenki ja ruskista marenkin polttimella tai uunin grillivastuksella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit on tervetulleita ! :)