torstai 30. lokakuuta 2014

Munakennot seinälle !

Meillä syödään tolkuttomasti kananmunia ja kennoja kertyyn nopeasti. Muutama kuukausi sitten yritin taas tunkea kennoja liian täyteen keräyslaatikkoon. Ajattelin voisiko näistäkin tehdä jotain kivaa? Muutama vuosi sitten saimme joululahjaksi kennoista tehtyjä sytykkeitä. Ne oli kyllä kauniita, mutta itse en niin hetkellisen ilon takia viitsi ruveta askartelemaan :D

Ruusuja ajattelin kennoista tehdä heti alusta alkaen, mutta millä muulla tavalla niitä voisi hyödyntää kuin takan sytykkeenä? Silloin lähti alulle ajatus taulusta.

Valitsin taulupohjaksi suurimman kaupasta löytyvän pohjan, 70cm x 100cm.
Vaikka meillä syödäänkin kennollinen munia päivässä vei ruusujen kerääminen silti paljon aikaa. Motivaatiokin oli siinä samalla kadota, sillä yleensä haluan saada ompelukset ja muut projektit valmiiksi päivässä ;)

Maalasin pensselillä ruusut beigeiksi, harmaiksi ja valkoisiksi. Pensselillä maalaaminen oli myös ihan liian hidasta ja suosittelenkin maalaamaan ruusut suihkuttamalla.

Lopulta kahden kuukauden jälkeen sain taulun vihdoin valmiiksi ja ihana siitä tuli !



Tässä vielä ohje ruusujen tekoon:

- Revi "kupit" kennoista ja revi kansi suikaleiksi.
- Yhteen ruusuun tarvitsen kaksi "kuppia" ja yhden soiron. Liimaa "kupit" sisäkkäin ja lopuksi liimaa rullalle pyöritetty soiro kuppien sisään. Helppoa ! :)





2 kommenttia:

  1. Mahtava idea! Olen luontopainotteinen perhepäivähoitaja, teemme paljon kierrärräen taidetta. Tästäpä taas uutta ideaa ;) Itse asiassa taidenäyttely alkaa ensi viikolla vk 46 kirjastollamme, taidetaankin saada vielä yksi uusi askarteluidea tästä ;) Niin kaunis!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että sait vinkkiä blogista ! :) Tämä tosiaan sopii puuhaksi myös pienille askartelijoille :)

    VastaaPoista

Kaikki kommentit on tervetulleita ! :)